fbpx
Skip to main content

Γιατί Προκάτ

Με σύμμαχό τους το χαμηλό κόστος και το μικρό χρονικό διάστημα εγκατάστασης, τα προκατασκευασμένα (γνωστά και ως προκάτ) σπίτια κερδίζουν τις εντυπώσεις, είναι ιδιαίτερα δημοφιλή και αποτελούν ιδανική λύση ακόμη και για τους πιο απαιτητικούς ενδιαφερόμενους...

Η λέξη ΄΄ προκατασκευασμένο ΄΄ όπως άλλωστε δηλώνει και η ίδια η λέξη, χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει μια κατασκευή η οποία έχει γίνει εξ’ ολοκλήρου ή κατά ένα μεγάλο μέρος της από έτοιμα δομικά στοιχεία τα οποία έχουν φτιαχτεί και μεταφερθεί στο εργοτάξιο, έτοιμα προς εφαρμογή για τη δημιουργία του αντίστοιχου έργου.
Οι επιστημονικές μέθοδοι σε συνδυασμό με την εξέλιξη της τεχνολογίας έχουν σαν αποτέλεσμα τη σταδιακή αλλά και αναμενόμενη απόσυρση της ανθρώπινης εργασίας και την εύλογη αντικατάσταση της από μηχανικά μέσα. Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί μία από τις βασικές διαφορές της προκατασκευασμένης με τη συμβατική οικία, όπου και απαιτείται αυξημένη και επίπονη χειρωνακτική εργασία.

Τα πρώτα προκατασκευασμένα σπίτια εμφανίστηκαν στη χώρα μας με αρκετή καθυστέρηση (πριν από περίπου 50 χρόνια) και αυτό λόγω απώλειας υποστήριξης αρμοδίων και πολιτείας. Ακόμα και έτσι όμως, τα προκατασκευασμένα σπίτια κάνουν αισθητή τη παρουσία τους στις μέρες μας κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο μέρος του πληθυσμού. Ας δούμε γιατί…

Όταν αναφερόμαστε σε προκατασκευασμένα σπίτια θα πρέπει να γνωρίζεται μερικά πλεονεκτήματα αυτών τα οποία θα σας λύσουν μερικές ανησυχίες που είχατε γι’ αυτά:
  • Δεν έχουν περιορισμό όσον αφορά την αρχιτεκτονική τους μορφή.
  • Προσαρμόζονται εύκολα σε όποιο σχέδιο εσείς επιθυμείται.
  • Δεν είναι δεσμευτικά, αφού παρέχουν την ευχέρεια συνδυασμού τους και με άλλα υλικά κατασκευής
  • Το μέγεθός τους μπορεί ανά πάσα στιγμή να αλλάξει, ανάλογα με τις ανάγκες που σας προκύπτουν στο μέλλον, καθώς υπάρχει δυνατότητα επέκτασης τμήματός ή και όλης της κατασκευής.
  • Και φυσικά προσφέρουν τη δυνατότητα κατασκευής και άλλων ειδικών έργων όπως: μπανγκαλόου, μπαρ, εστιατορίων, ξενοδοχειακών μονάδων, ενοικιαζόμενων δωματίων…

Οι λόγοι που θα καθιστήσουν μία προκατασκευασμένη οικία πρώτη στις προτιμήσεις σας είναι τρεις, με πρώτο και βασικότερο την εγγυημένη αντισεισμική συμπεριφορά κάτι το οποίο αφορά όλους μας, καθώς ζούμε και υπάρχουμε σε μια χώρα με έντονη σεισμική δραστηριότητα. Ένας λόγος για τον οποίο δεν θα έμενε κανένας μελλοντικός αγοραστής ασυγκίνητος είναι το χαμηλό κόστος καθώς υπάρχουν πιο λίγα σε αριθμό μεροκάματα, λόγω της ταχύτητας της κατασκευής. Τέλος, ένα εξίσου σημαντικό και δελεαστικό κίνητρο για να προβείτε στη αγορά μιας προκατασκευασμένης κατοικίας είναι η ολοκλήρωσή της και η παράδοσή της σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Βέβαια όταν αναφερόμαστε σε αυτό το πολύ μικρό χρονικό διάστημα, να σκέφτεστε ένα χρονικό των 1 έως 4 μηνών, ενώ η κλεψύδρα του χρονικού διαστήματος αναποδογυρίζει όταν θα αρχίσει το στήσιμο της κατοικίας πάνω στη πλατφόρμα και φυσικά θα έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεται ότι τα προκατασκευασμένα σπίτια χρησιμοποιούνται ως μόνιμες κατοικίες. Χαρακτηριστικό είναι ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των πελατών μας, προτίμησαν την εταιρεία μας προκειμένου να φτιάξουν τη πρώτη τους μόνιμη κατοικία. (σχετικές πληροφορίες δείτε στο φάκελο ΄΄ έργα ΄΄)

Επίσης με κάποια παραπάνω προσωπικά έξοδα του ενδιαφερομένου μπορεί να γίνει:

  • Εγκατάσταση οποιουδήποτε είδους θέρμανσης σκεφτείτε (κλιματιστικά, ενεργειακό ή μη τζάκι, καλοριφέρ, ενδοδαπέδια, θερμοπομποί…)
  • Κουφώματα κάθε είδους εκτός της σειράς που δουλεύει η εταιρεία.
  • Δάπεδα υψηλών προδιαγραφών ακόμη και συστήματα υδρομασάζ.
    Αν λοιπόν τα παραπάνω σας έκαναν να βάλετε στην άκρη κάποιους ενδοιασμούς που σας είχανε δημιουργηθεί σχετικά με τα προκατασκευασμένα και το μόνο που σας προβληματίζει πλέον είναι το σχέδιο του προκάτ έχουμε να σας πληροφορήσουμε ότι:
    • Τα τυποποιημένα σχέδια που υπάρχουν, μπορούν με σχετικά λίγες μετατροπές, να προσαρμοστούν στα γενικότερα χαρακτηριστικά του οικοπέδου σας.
    • Ό,τι έχετε φανταστεί μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με έμπειρους αρχιτέκτονες μηχανικούς είναι πρόθυμη να σας σχεδιάσει το σπίτι που ονειρεύεστε και ακόμα καλύτερο. Πείτε μας τις ανάγκες σας, δείξτε μας το χώρο και αναλαμβάνουμε εμείς έπειτα.
      Η διαδικασία τοποθέτησης μιας προκατασκευασμένης κατοικίας είναι απλή και καθόλου χρονοβόρα. Πιο συγκεκριμένα ακολουθούνται τα παρακάτω βήματα:
      • Πρώτα γίνεται η κατασκευή μιας βάσης από οπλισμένο σκυρόδεμα.
      • Πάνω στη συγκεκριμένη βάση θα αρχίσει να μοντάρεται και να στήνεται ο σκελετός της προκατασκευής.
      • Στο εσωτερικό των τοίχων περνιούνται οι ηλεκτρολογικές καλωδιώσεις και φυσικά οι υδραυλικές σωληνώσεις.
      • Η επένδυση των τοιχίων λαμβάνει θέση στη συνέχεια. Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούνται για την επένδυση χαρακτηρίζονται όλα από θερμό-ηχομονωτικές ιδιότητες ( βλ. ΄΄ υλικά κατασκευής ΄΄)
      • Έπειτα ακολουθεί η κατασκευή της στέγης.
      • Τέλος, η τοποθέτηση των δαπέδων, των ειδών υγιεινής αλλά και ο εξοπλισμός της κουζίνας.

      Οι εταιρείες στις οποίες θα απευθυνθείτε και οι οποίες αναλαμβάνουν την ολοκλήρωση και παράδοση προκατασκευασμένων κατοικιών είναι αρκετές. Η διαδικασία όμως επιλογής μιας συγκεκριμένης εταιρείας θα κριθεί από τα χαρακτηριστικά που πληροί, όπως το όνομα της στην αγορά (όχι από διαφημίσεις, αλλά από εκτιμήσεις προηγούμενων πελατών της),τα υλικά που χρησιμοποιεί, τη συνέπεια της όσον αφορά στο χρόνο παράδοσης ,την αντοχή των προκατασκευασμένων σπιτιών της, την εγγύηση που δίνει. Εάν είναι εφικτό επιχειρήσετε να δείτε από κοντά κάποια άλλα προκάτ σπίτια της ίδιας εταιρείας, έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη. Όλα τα υλικά που χρησιμοποιεί η εταιρεία μας στις κατασκευές της είναι πιστοποιημένα από διεθνής οργανισμούς όπως μπορείτε να δείτε και στα ΄΄ υλικά κατασκευής ΄΄. Η εταιρεία μας ακόμη είναι διαθετημένη να σας παρουσιάσει κατοικίες που ολοκλήρωσε στο παρελθόν πηγαίνοντας σας να τις δείτε και από κοντά έτσι ώστε να έχετε μια ολοκληρωμένη άποψη.

      Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.