fbpx
Skip to main content

Προκατασκευασμένο με Ξύλινα Σκελετά

Η εταιρεία “ΜΑΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ” εδώ και χρόνια ειδικεύεται στη κατασκευή προκατασκευασμένων κτιρίων με ξύλινα σκελετά, έχοντας σαν κύριο μέλημά της την εξέλιξη αυτού του κλάδου της οικοδομής, τη διαφήμησή του μέσα από τα έργα της και κατά συνέπεια την ευχαρίστηση των πελατών της.

Τέλος, η πολυετής εμπειρία που έχει η εταιρεία μας στο χώρο, μας κάνει πλέον σίγουρους εξ΄αρχής για τα τελικά αποτελέσματα εξασφαλίζοντάς σας με πολυετή (άνω των 10 χρόνων) εγγύηση.

Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία παρακολουθεί στενά ό,τι νέο υλικό κυκλοφορεί στην αγορά της οικοδομής όσον αφορά τη προκατασκευή και τη ξηρά δόμηση, προσδίδοντας στις κατοικίες της :

  • Μέγιστη αντισεισμικότητα

  • Υψηλή ενεργειακή απόδοση

  • Υψηλούς δείκτες θερμοηχομόνωσης

  • Μέγιστη αισθητική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου

  • Ταχύτητα αποπεράτωσης

  • Χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (έως και 30% πιο οικονομικά).

Εξωτερικές Τοιχοποιίες Προκατασκευασμένης Κατοικίας με Ξύλινο Σκελετό

Προκατασκευασμένο με Σύστημα Θερμοπρόσοψης

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από εμβαπτισμένα καδρόνια διατομής 47 / 150 mm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Ο σκελετός εξωτερικά θωρακίζεται με ανθυγρές πλάκες O.S.B.3 πάχους 12mm ενώ έπειτα ‘ντύνεται’ με ειδική αναπνέουσα μεμβράνη που αποσπά την υγρασία. Στη συνέχεια πάνω στο OSB τοποθετείται η εξωτερική θερμοπρόσοψη γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης (EPS100) πάχους 80mm η οποία στέκεται πάνω στο O.S.B.3 με ειδικά μπουλόνια. Πάνω από τις πλάκες πολυστερίνης περνιούνται ειδικό υαλόπλεγμα σε όλη την επιφάνεια της τοιχοποιίας και γωνιόκρανα ρηγματώσεων στις γωνίες. Σειρά έχουν οι επιστρώσεις οι οποίες αποτελούνται απο 2 ‘χέρια’ τσιμεντοειδούς κόλας οι οποίες αφότου στεγνώσουν περνιέται χαλαζιακό αστάρι και τέλος, επάλειψη έτοιμου ακρυλικού σοβά, ο οποίος έρχεται έγχρωμος στο χρώμα της επιλογής σας. Το κενό που δημιουργούν τα καδρόνια της τοικοποιίας γεμίζει με πλάκες ορυκτοβάμβακα πάχους 150mm. Εσωτερικά ο σκελετός επενδύεται πάλι με ξυλόπλακες O.S.B.3. Πάνω στο O.S.B.3 βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται στο χρώμα επιλογής σας.

Πάχος τοιχίου 27 cm
Συντελεστής Θερμοπερατότητας* U = 0.13 W/m2k < 0.35 (όριο για Δ ζώνη)

Eσωτερικές Tοιχοποιίες Προκατασκευασμένης Κατοικίας με Ξύλινο Σκελετό

Εσωτερικός Σκελετός Περιγραφή

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από εμβαπτισμένα καδρόνια διατομής 47 / 90,5mm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Kαι από τις δυο πλευρές ο σκελετός επενδύεται με ξυλόπλακες O.S.B.3 12mm ενώ πάνω σε αυτές βιδώνεται γυψοσανίδα 12,5 mm η οποία σπατουλάρεται και βάφεται με το χρώμα της επιλογής σας. Επιπλέον, ηχομόνωση προσφέρεται από τον ορυκτοβάμβακα, πάχους 90 mm που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα καδρόνια της τοιχοποιίας.

Πάχος τοιχίου 15 cm

Στέγη Προκατασκευασμένης κατοικίας με Κλασικό Κεραμίδι

Η στέγη αποτελείται από ξύλινα δοκάρια, πλανισμένα και περασμένα με έγχρωμο ή διαφανές συντηρητικό. Η επένδυση τους γίνεται με ραμποτέ ελάτης ή πεύκου, ενώ στη περίπτωση ίσιου ταβανιού η επένδυση γίνεται με ξύλινη θωράκιση O.S.B. Έπειτα μονώνουμε με ασφαλτική μεμβράνη, καδρονιάροντας ταυτόχρονα κατά μήκος των δοκαριών. Σειρά λαμβάνει η τοποθέτηση της θερμομόνωσης απο εξηλασμένη πολυστερίνη (DOW). Έπειτα τοποθετούμε αντιηλιακή μεμβράνη ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη θερμομόνωση του σπιτιού (ειδικά τους θερινούς μήνες). Τέλος, πραγματοποιείται το τελευταίο καδρονιάρισμα όπου θα τοποθετηθούν καρφωτά τα κεραμίδια. Η στέγη θα προεξέχει της τοιχοποιίας 30 cm, ενώ περιμετρικά θα “τρέχει” μια ξύλινη κορνίζα (κούτελο), που θα καλύπτει το κενό ανάμεσα σε δοκάρι και κεραμίδι.

Στέγη Προκατασκευασμένης κατοικίας με Ασφαλτοκεραμιδο

Η στέγη αποτελείται από δοκάρια σύνθετης ξυλείας, πλανισμένα και περασμένα με έγχρωμο ή διαφανές συντηρητικό. Η τοποθέτηση τους γίνεται κάθε 70 cm, ενώ από πάνω επενδύονται με ραμποτέ ή σκουρέτο. Έπειτα μονώνουμε με ασφαλτική μεμβράνη, καδρονιάροντας ταυτόχρονα κατά μήκος των δοκαριών. Σειρά λαμβάνει η τοποθέτηση της θερμομόνωσης (STYROFOAM) καθώς και μια δεύτερη στρώση O.S.B. που μπαίνει πάνω από τη θερμομόνωση καρφωμένη στο προηγούμενο καδρονιάρισμα. Τέλος, τοποθετούνται τα ασφαλτικά κεραμίδια πάνω στο O.S.B. καρφωμένα και κολλημένα με ειδική πισόκολα. Η στέγη θα προεξέχει της τοιχοποιίας 30 cm ενώ περιμετρικά θα “τρέχει” μια ξύλινη κορνίζα (κούτελο) που θα καλύπτει το κενό ανάμεσα σε δοκάρι και ασφαλτικό κεραμίδι.

Συντελεστής Θερμοπερατότητας Κ

Ο συντελεστής αυτός χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη ροή της θερμότητας εν μέσο ενός υλικού ή ενός δομικού στοιχείου (τοίχου, παραθύρου κ.λπ.). Για τα υλικά ο συντελεστής θερμοπερατότητας (που ονομάζεται αλλιώς και U-value) ορίζεται ως η ποσότητα της θερμότητας που περνά κάθε ώρα μέσα από 1m2 στοιχείου κατασκευής με πάχος d (m), όταν η διαφορά του ακινήτου αέρα που εφάπτεται στις δύο επιφάνειες του στοιχείου διατηρείται σταθερή και ίση προς 1 oC. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας (Thermal Transmittance) μετράται σε kcal/m2 h οc. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή του συντελεστή αυτού, τόσο πιο ισχυρά μονωτικό είναι ένα δομικό υλικό ή δομικό στοιχείο.

Ο συντελεστής θερμποπερατότητας στα προκατασκευασμένα σπίτια από ξύλινα σκελετά θεωρείται πολύ χαμηλός σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (από τούβλα και μπετό) που ο συντελεστής θερμοπερατότητας τους φτάνει τα 0,50 kcal/m2 h οC. Για αυτό το λόγο τα προκατασκευασμένα θεωρούνται ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ στη θερμομόνωση τους.

Παρατήρηση
Οι διατομές των δοκών σε στέγη και φέρουσα τοιχοποιία αυξάνονται ανάλογα με τα φορτία της κατασκευής και τη στατική μελέτη που θα βγει από τον πολιτικό μηχανικό. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά της θερμομόνωσης, καθώς αυτή μπορεί να ενισχυθεί με μεγαλύτερα πάχη θερμομονωτικών υλικών αν η περιοχή που θα τοποθετηθεί η προκατασκευασμένη κατοικία πλήττεται από δυσμενής καιρικές συνθήκες (μεγάλα υψόμετρα, χιόνια, αέρας κλπ.)

Πλακίδια και Μαρμαροεπενδύσεις

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες -παράθυρα).

Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Europa ανοιγόμενα ή συρόμενα επάλληλα, με διπλά τζαμιά και παντζούρια ή ρολά χειρός. Πόρτα εισόδου ασφαλείας με κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές LAMINATE με πόμολα και μηχανισμούς. Εξωτερικά κουφώματα Εσωτερικά κουφώματα.

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή στον ξύλινο σκελετο, με σωληνώσεις σε όλο το σπίτι και πίνακα μονοφασικό. Εγκαθίστανται όλες οι απαραίτητες γραμμές:

  • τηλεφώνου

  • κεραίας τηλεοράσεως

  • air condition

  • πλυντηρίου πιάτων και ρούχων

  • θερμοσίφωνα

  • 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο και διακόπτες

  • 4 πρίζες στο σαλόνι και διακόπτες

  • 3 πρίζες στην κουζίνα και διακόπτες

  • 1πριζα στο μπάνιο και διακόπτης

Υδραυλική εγκατάσταση

ΜΠΑΝΙΟ

  • Μπανιέρα ή ντουζιέρα διαστάσεων 0.80*0.80

  • Έπιπλο νιπτήρα μήκους 0,90m

  • Λεκάνη

  • Αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα

  • Μπαταρία μείξεως

ΚΟΥΖΙΝΑ

  • Νεροχύτης ανοξείδωτος με δυο γούρνες

  • Μπαταρία μείξεως

Ντουλάπες

Ντουλάπια κουζίνας

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων.

Τα ντουλάπια μας κατασκευάζονται από επενδυμένη μελαμίνη 16mm ενώ τα πορτάκια είναι κατασκευασμένα από βακελίτη. Στον εξοπλισμό της κουζίνας περιλαμβάνεται:

  • ο πάγκος κουζίνας

  • οι κορνίζες

  • η πιατοθήκη

  • τα πόμολα

Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο περιλαμβάνεται μια ντουλάπα διαστάσεων 1.50*2.70 (πλάτος επί ύψος αντίστοιχα) αποτελούμενη από πορτάκια επενδυμένης μελαμίνης, πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.α.

Βαψίματα

Εσωτερικά οι επιφάνειες της γυψοσανίδας, αφού τοποθετήσουμε την ειδική ταινία κάλυψης των μεταξύ τους αρμών, σπατουλάρονται, έπειτα περνιούνται αστάρι και κατόπιν βάφονται 2 χέρια με πλαστικό χρώμα.

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.