elen

Nudura I.C.F. system

Η εταιρεία “ΜΑΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ” παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της τεχνολογίας γύρω από το χώρο της οικοδομής και λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων γύρω από την βιοκλιματική δόμηση σας παρουσιάζει έναν καινοτόμο τρόπο ενεργειακής δόμησης με μονωμένα καλούπια σκυροδέματος ή διεθνώς γνωστά ως I.C.F. (INSULATED CONCRETE FORMS).

Ο τρόπος και τα υλικά που είναι φτιαγμένα αυτά τα μονωτικά καλούπια υπερπροστατεύουν το σπίτι σας από δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες (παγετό, υπερβολική ζέστη κ.λπ.) χαρίζοντας σας ένα πολύ ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς να πρέπει να καταβάλλεται τις υπερβολικές εκείνες ποσότητες θερμικής ενέργειας, που χρειάζεται μια συμβατική κατοικία για να σας εξασφαλίσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Σκεφτείτε μια κατοικία που για τη θέρμανσή της χρειάζεται το πολύ 4 ώρες λειτουργίας καλοριφέρ (max 2 ώρες την ημέρα και max 2 ώρες το βράδυ) για να σας επιφέρει θερμική άνεση όλο το 24ωρο. Ενώ το καλοκαιράκι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείνεται τα παντζούρια (ή τα ρολά) και τα παράθυρα του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας (για να μην εισχωρεί η ηλιακή ακτινοβολία από τα τζάμια στο εσωτερικό του σπιτιού και αποθηκεύεται μέσα σε αυτό) και να τα ανοίγεται πάλι το βραδάκι όπου θα έχει πέσει η θερμοκρασία και τα ρεύματα αέρα που θα δημιουργούνται θα δροσίζουν το χώρο του σπιτιού.

 

Σύγχρονες Προκατασκευασμένες Ενεργειακές Κατοικίες με NUDURA I.C.F. system

Το Nudura I.C.F. system αποτελεί μια επανάσταση στη βιομηχανία προϊόντων με σκοπό να καταστήσει την οικοδομή ευκολότερη και πολύ γρηγορότερη. Με τους πολλούς διαφορετικούς τύπους και μεγέθη η τεχνολογία Νudura είναι μία από τις αποδοτικότερες μεθόδους γύρω από την οικοδομή ενώ από τη φύση τους οι φόρμες Nudura είναι πλήρως ανακυκλώσιμες και φιλικές με το περιβάλλον. Ο τρόπος που οι φόρμες Nudura έχουν κατασκευαστεί συντελούν στη κατασκευή ενός κτηρίου με:
 • Προκατασκευασμές ΟικίεςΠροκατασκευασμές Οικίες50-70% περισσότερη ενεργειακή απόδοση
 • 100% αεροστεγανότητα
 • 100% ανθεκτικότητα στην υγρασία

Οι συγκεκριμένες μονωμένες φόρμες Nudura είναι όχι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον αλλά έχουν και την ανώτερη δομική δύναμη. Οι δομικές μονάδες ICF σε συνδυασμό με το οπλισμένο σκυρόδεμα που χυτεύεται ανάμεσα τους παρέχουν στο κτήριο τη μέγιστη μηχανική αντοχή σε σεισμούς, τυφώνες και λοιπές φυσικές καταπονήσεις.

Επιπλέον, οι δομικοί τοίχοι Nudura I.C.F.σας παρέχουν μεγαλύτερη ηχομόνωση από τους συμβατικούς τύπους τοιχοποιίας λόγω της συμπαγής μορφής που έχουν.

Προκατασκευασμές Οικίες Προκατασκευασμές Οικίες Προκατασκευασμές Οικίες
Τέλος σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς οι δομικοί τοίχοι Nudura, προσφέρουν στην οικογένειά σας και στο εσωτερικό του σπιτιού τη μέγιστη προστασία (τα μονωτικά Nudura είναι μη αναφλέξιμα, αυτοσβηνόμενα υλικά και αντέχουν σε πυρκαγιά μέχρι και 4 ώρες), ενώ τα αέρια που θα βγαίνουν από τη καύση των υλικών σε καμία περίπτωση δεν θα περιέχουν τοξικές ουσίες αφού όπως προαναφέραμε πρόκειται για μια φιλική προς το περιβάλλον τοιχοποιία.

Χτίζοντας με τις μονωμένες φόρμες της Nudura I.C.F. η εταιρεία μας σας εγγυάται μια υγιή εσωτερική ατμοσφαιρική ποιότητα, ενώ να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα σπίτι ασφαλές και άνετο χωρίς να καταβάλλεται τα υψηλά εκείνα κόστη που χρειάζονται στη συμβατική κατασκευή.

Η τοιχοποιία NUDURA είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μορφή τοιχοποιίας με τις περισσότερες πιστοποιήσεις από διεθνής περιβαντολλογικούς και κατασκευαστικούς οργανισμούς!!!

Προκατασκευασμές Οικίες

 

Προκατασκευασμές Οικίες

 

 

 

Χτίζοντας με NUDURA I.C.F. system

Βάση

Η θεμελίωση μιας κατασκευής τύπου Nudura, δεν διαφέρει σε τίποτα από τη θεμελίωση μιας συμβατικής κατοικίας. Απαιτείται μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, σύμφωνα με τα σχέδια της κατοικίας που έχουμε επιλέξει και σύμφωνα με τη στατική μελέτη που θα βγάλει ο πολιτικός μηχανικός.

prokat prokat prokat
  prokat  

Τοιχοποιία

Αφού έχουμε αφήσει τις αναμονές χάλυβα να εξέχουν από τη βάση περιμετρικά της βάσης μας αρχίζουμε να

  1. τοποθετούμε τα καλούπια NUDURA το ένα πάνω στο άλλο φροντίζοντας κάθε φορά, να
  2. περνάμε τον απαιτούμενο εγκάρσιο και κατακόρυφο οπλισμό. Οι τοίχοι Nudura μπορούν να φτάσουν σε ύψος ορόφου μέχρι και 3 m ενώ το πάχος τους ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν (10cm, 16cm, 20cm, 25cm, 30cm). Αφού τοποθετήσουμε τα καλούπια Nudura στο επιθυμητό ύψος και με τον απαιτούμενο οπλισμό σειρά έχει η...

Αφού τοποθετήσουμε τα καλούπια Nudura στο επιθυμητό ύψος και με τον απαιτούμενο οπλισμό σειρά έχει η

 

 1. Σκυροδέτηση της τοιχοποιίας μας.

prokat prokat προκάτ
Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα προκατ
Προκατασκευασμένα προκάτ προκατ
prokat prokat prokat

 

Ένας συμπαγής τοίχος NUDURA επενδύεται εσωτερικά και εξωτερικά με τους εξής τρόπους:

 • Εξωτερικά, ντύνεται όλο το τοιχίο με υαλόπλεγμα και σοβατίζεται όλο με ακρυλικό σοβά (απλό ή έγχρωμο)
 • Εσωτερικά, η επένδυση γίνεται με γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται στο χρώμα της επιλογής σας.

 

Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα

Συντελεστής Θερμοπερατότητας τοιχίου NUDURA Κ = 0.23 kcal/m2 h οc

Εσωτερικοί τοίχοι (χωρίσματα δωματίων).

prokatΞύλινος σκελετός αποτελούμενος από καδρόνια διατομής 5*10 cm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Kαι από τις δυο πλευρές ο σκελετός επενδύεται με ξυλόπλακες O.S.B. ηχομονώνοντας τα δωμάτια μεταξύ τους, ενώ πάνω σε αυτές βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται με το χρώμα της επιλογής σας. Επιπλέον ηχομόνωση προσφέρεται και από τον πετροβάμβακα (ειδικού βάρους 50 kg/m3) που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα καδρόνια.

Πάχος τοιχίου 15.5cm!

Συντελεστής Θερμποπερατότητας

"Ο συντελεστής αυτός χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη ροή της θερμότητας εν μέσο ενός υλικού ή ενός δομικού στοιχείου (τοίχου, παραθύρου κ.λπ.). Για τα υλικά ο συντελεστής θερμοπερατότητας (που ονομάζεται αλλιώς και U-value) ορίζεται ως η ποσότητα της θερμότητας που περνά κάθε ώρα μέσα από 1m2 στοιχείου κατασκευής με πάχος d (m), όταν η διαφορά του ακινήτου αέρα που εφάπτεται στις δύο επιφάνειες του στοιχείου διατηρείται σταθερή και ίση προς 1 oC. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας (Thermal Transmittance) μετράται σε kcal/m2 h οc. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή του συντελεστή αυτού, τόσο πιο ισχυρά μονωτικό είναι ένα δομικό υλικό ή δομικό στοιχείο."

Ο συντελεστής θερμποπερατότητας στα προκατασκευασμένα σπίτια από ξύλινα σκελετά είναι πολύ χαμηλός σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (από τούβλα και μπετό) που ο συντελεστής θερμοπερατότητας τους φτάνει τα 0,50 kcal/m2 h οC. Για αυτό το λόγο τα προκατασκευασμένα θεωρούνται ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ και στη θερμομόνωση τους.

 

Οροφή

Η κατασκευή της οροφής γίνεται με το σύνηθες τρόπο (όπως δηλαδή και στις συμβατικές κατοικίες), από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα αντί για οροφή-πλάκα να επιλέξετε τη κατασκευή κεραμοσκεπής είτε με εμφανή τα ξύλα της, είτε με μη εμφανή και οροφή από γυψοσανίδα (ψευδοροφή) ή ακόμα τη κατασκευή σκεπής πάλι από οπλισμένο σκυρόδεμα.

16_sm Προκατασκευασμένα
Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα
Εμφανή τα ξύλα
Ψευδοροφή

 

Πλακίδια και Μαρμαροεπενδύσεις

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες -παράθυρα).

προκατ προκατ προκατ
προκατ προκατ  

 

Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Europa ανοιγόμενα ή συρόμενα επάλληλα, με διπλά τζαμιά και παντζούρια ή ρολά χειρός. Πόρτα εισόδου ασφαλείας με κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές LAMINATE με πόμολα και μηχανισμούς.

Εξωτερικά κουφώματα
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Εσωτερικά κουφώματα
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας  

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή στη μόνωση NUDURA, με σωληνώσεις σε όλο το σπίτι και πίνακα μονοφασικό. Εγκαθίστανται όλες οι απαραίτητες γραμμές:

 • images/stories/kataskeves/nudura/39_lg.jpgτηλεφώνου
 • κεραίας τηλεοράσεως
 • air condition
 • πλυντηρίου πιάτων και ρούχων
 • θερμοσίφωνα
 • 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο και διακόπτες
 • 4 πρίζες στο σαλόνι και διακόπτες
 • 3 πρίζες στην κουζίνα και διακόπτες
 • 1πριζα στο μπάνιο και διακόπτης
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

 

Υδραυλική εγκατάσταση

Μπάνιο
 • Μπανιέρα ή ντουζιέρα διαστάσεων 0.80*0.80
 • Έπιπλο νιπτήρα μήκους 0,90m
 • Λεκάνη
 • Αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα
 • Μπαταρία μείξεως
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Κουζίνα
 • Νεροχύτης ανοξείδωτος με δυο γούρνες
 • Μπαταρία μείξεως
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

 

Ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια μας κατασκευάζονται από επενδυμένη μελαμίνη 16mm ενώ τα πορτάκια είναι κατασκευασμένα από βακελίτη. Στον εξοπλισμό της κουζίνας περιλαμβάνεται:

 • ο πάγκος κουζίνας
 • οι κορνίζες
 • η πιατοθήκη
 • τα πόμολα

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο περιλαμβάνεται μια ντουλάπα διαστάσεων 1.50x2.70 (πλάτος επί ύψος αντίστοιχα) αποτελούμενη από πορτάκια επενδυμένης μελαμίνης, πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.α.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

Βαψίματα

Εσωτερικά οι επιφάνειες της γυψοσανίδας, αφού τοποθετήσουμε την ειδική ταινία κάλυψης των μεταξύ τους αρμών, σπατουλάρονται, έπειτα περνιούνται αστάρι και κατόπιν βάφονται 2 χέρια με πλαστικό χρώμα.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
 • Προβολές: 91672
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ