fbpx
Skip to main content

Ανακαινίσεις

“ Είμαστε μια ομάδα από πεπειραμένους και αξιόπιστους τεχνίτες, οι οποίοι μπορούν να διαχειριστούν όλες τις εργασίες που θα μετατρέψουν το παλιό σας σπίτι σε ολοκαίνουριο."

Καθώς οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλάζει και ο τρόπος ζωή τους. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας. Πιστεύουμε ότι η δημιουργία ενός χρήσιμου χώρου είναι το κλειδί για την επίτευξη ενός υγιούς και αποδοτικότερου περιβάλλοντος. Με νέες προσθήκες και αναδιαμόρφωση, θα συμβάλλεται στη δημιουργία ενός τέλειου χώρου για να βυθιστείτε σε  αυτό.

Η εταιρεία “Μάραγγας Προκατασκευασμένα Σπίτια” διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εμπειρίας σε συγκεκριμένες εφαρμογές των διαφόρων οικοδομικών προϊόντων και των υλικών.
Ξύλο, πέτρα, μέταλλο, γυαλί και χρώματα είναι τα βασικά στοιχεία που αν εφαρμοστούν δημιουργικά αλλάζουν ριζικά το χαρακτήρα ενός σπιτιού.

"Φέρτε μας τις ιδέες σας και εμείς θα εργαστούμε από κοινού προκειμένου να τις κάνουμε να συμβούν."

  Τα 7 «tips» για μια επιτυχημένη Ανακαίνιση!

  Καθώς δουλεύετε με έναν κατασκευαστή, προσπαθήστε να πάρετε ιδέες από τις προτάσεις του και δώστε μια άλλη προοπτική στην αναδιαμόρφωση του χώρου γύρω από το σπίτι σας.
  Έχουμε μάθει πολλά δουλεύοντας ως κατασκευαστικές και μερικές από τις παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν. Ό,τι κάνετε είναι εξίσου σημαντικό με ό,τι δεν κάνετε, και μερικές φορές το ένστικτο του ιδιοκτήτη μπορεί να επηρεάσει αρνητικά το πλάνο της ανακαίνισης.
  Πως γνωρίζετε αν βοηθάτε ή βλάπτετε το έργο της ανακαίνισή σας; Διαβάστε παρακάτω και δείτε πως μπορείτε να απλοποιήσετε τη διαδικασία αυτής.

  anakainiseis-007

  tip-001

  Μην καθυστερείτε τις αποφάσεις σας. Αν θέλετε η ανακαίνισή σας να πάει καλά, ο καλύτερος τρόπος είναι να παίρνετε τη παραμικρή απόφαση πριν την έναρξη των εργασιών. Ένας καλός κατασκευαστής μπορεί να σας ενημερώσει εκ των προτέρων για όλες τις πιθανές καταστάσεις που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης.
  Τα περισσότερα από τα θέματα που καθυστερούν το έργο, είναι σχετικά με αποφάσεις που πρέπει να παρθούν για πράγματα, όπως τα χρώματα, τα τελειώματα, τα πλακάκια. Όλες αυτές οι εργασίες, οι οποίες απαιτούν χρόνο επιλογής, μπορούν να έρθουν σε σύγκρουση με κάποιες εργασίες που έχουν ήδη προγραμματιστεί ή τελειώσει, και το χρονοδιάγραμμά της ανακαίνισης να πρέπει να επαναπροσδιοριστεί.

  tip-002

  Μην αλλάζετε τις αποφάσεις σας (πολύ συχνά). Αν και γνωρίζουμε ότι είναι αναπόφευκτο να μην διατυπώνονται διαφορετικές γνώμες κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης, πρέπει να ξέρετε ότι: Μολονότι μία αλλαγή πλάνου φαίνεται μικρή, υπάρχουν πάντα πρόσθετα “κόστη”. Ακόμη και αν αυτά αποτελούν μόνον τον χρόνο που χρειάστηκε για να διατυπωθούν.
  Ο αρχικός προγραμματισμός μπορεί επίσης να επηρεαστεί. Όσοι εργάζονται για την ανακαίνιση, πρέπει να είναι ενήμεροι για την αλλαγή ώστε να αρχίζουν να προσαρμόζονται με το νέο πλάνο. Ο καθένας κάνει αλλαγές και αυτό είναι απόλυτα Λογικό. Απλά πρέπει να γίνονται δεκτές και οι όποιες καθυστερήσεις προκύψουν.

  tip-003

  Μην αγοράζεται δικά σας υλικά. Φαίνεται σαν ένας προφανής τρόπος ώστε να γλυτώσετε χρήματα. Αλλά, ο κατασκευαστής πάντα πετυχαίνει καλύτερες τιμές από εσάς, αφού ο προμηθευτής τον προμηθεύει πάντα φθηνότερα.

  tip-004

  Μη προσπαθείτε να «καλύψετε» τις πραγματικές ατέλειες του σπιτιού. Αν και αυτό είναι κάτι το οποίο δεν θα ακούσετε ποτέ από έναν εργολήπτη, μερικά σπίτια απαιτούν ριζική αναδιάρθρωση προκειμένου να ξαναγίνουν σπίτια. Παράδειγμα (1): Σε ένα σπίτι στο οποίο πέφτουν οι σοφάδες από την υγρασία, το στοκάρισμα και το βάψιμο, είναι μια πρόχειρη «φτηνή» λύση που θα καλύψει το πρόβλημα για λίγο καιρό, ενώ μετά θα αποδειχθεί ότι θα ήταν προτιμότερο και οικονομικότερο, η ολική αποξήλωση του σοφά και η ανακατασκευή του, καθώς και η όποια ενίσχυση μόνωσης. Ένα άλλο Παράδειγμα (2), είναι η τοποθέτηση ισχυρών θερμαντικών σωμάτων σε σπίτια που πάσχουν από μόνωση. Φαίνεται πιο οικονομικό απ‘ ότι η τοποθέτηση εξωτερικής θερμοπρόσοψης, αλλά μακροχρόνια η κατανάλωση σε ενέργεια θα αποδειχθεί ακριβότερη.
  Με λίγα λόγια, «εξαλείψετε» τις ατέλειες του σπιτιού ριζικά και όχι επιφανειακά. Συμφέρει!

  tip-005

  Πάντα να έχετε στο νου σας τα απρόβλεπτα. Αν η εταιρεία που απευθύνεστε διαπιστώσει ότι οι εργασίες της ανακαίνισης που θέλετε να κάνετε, κοστίζουν (λίγο) περισσότερο απ’ ότι είχατε αρχικά εσείς προβλέψει, τότε είστε σε καλά χέρια. Είναι σχεδόν ανήκουστο κάποιος να θέτει ένα ρεαλιστικό μπάτζετ σε μια ανακαίνιση. Οι καλύτερες εταιρείες υπολογίζουν και τα απρόβλεπτα που θα συναντήσουν, περίπου ένα 5% επί του αρχικού προϋπολογισμού. Τα απρόβλεπτα αυτά δεν πρέπει να προστίθενται στο μπάτζετ για να το αυξήσουν, αλλά πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο όταν κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης προκύψει κάτι που αρχικά δεν είχε προβλεφθεί.

  tip-006

  Προσπαθήστε να μη μένετε στο σπίτι. Οι περισσότεροι άνθρωποι, που ανακαινίζουν το σπίτι τους, αγνοούν αυτόν τον κανόνα και είναι φυσιολογικό. Όταν γίνετε μια ολική ανακαίνιση, το να πάνε να μείνουν κάπου αλλού, έχει ως συνέπεια να προστεθούν και άλλα έξοδα. Εάν, δεν μπορείτε όμως να μείνετε αλλού, προσπαθήστε να λείπετε κατά διαστήματα, και όταν γυρνάτε να έχετε εξασφαλισμένο, έναν καθαρό και άνετο χώρο.
  Το να μη μένετε στο σπίτι εξασφαλίζει πρώτα τη δικιά σας υγεία και ηρεμία, και δεύτερον τα συνεργεία μπορούν να είναι πιο συγκεντρωμένα.

  tip-007

  Να εργάζεστε πάντα με ένα σχέδιο. Μερικά έργα απαιτούν αρχιτέκτονα, άλλα έναν διακοσμητή εσωτερικού χώρου, και άλλα έναν ταλαντούχο χτίστη ο οποίος θα καταλάβει την αισθητική αντίληψη σας και θα τη συνθέσει σε ένα καλό σχέδιο.
  Οτιδήποτε και αν κάνετε, μη αρχίσετε να ανακαινίζετε χωρίς μία αναλυτική κάτοψη. Πολλά από τα στοιχεία, όπως έπιπλα, ερμάρια, πόρτες, αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους. Βάλτε τα όλα σε μία κόλα χαρτί και θα προλάβετε τα προβλήματα, πριν καν αυτά εμφανιστούν.  

  Δείτε την ανακαίνιση στον Άλιμο (1)

  Δείτε την ανακαίνιση στον Άλιμο (2)

  Δείτε την ανακαίνιση στου Φιλοπάππου

  • Εσείς... το ονειρευτήκατε!
  • Μαζί... το σχεδιάζουμε!
  • Εμείς... το υλοποιούμε!
  Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.