elen

Φέρουσα Αντισεισμική Τοιχοποιία από Πορομπετόν - YTONG BLOCKS

Η εταιρεία “ΜΑΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ” μελετώντας συνεχώς το κλάδο της φέρουσας τοιχοποιίας παρουσιάζει τον τρόπο δόμησης με YTONG BLOCKS.

Το YTONG BLOCK είναι ένα βιομηχανικό προϊόν, το οποίο παράγεται σε διάφορα πάχη, μεγέθη και πυκνότητες. Η εξαιρετική θερμομόνωση που παρέχει μέσω του αέρα που είναι παγιδευμένος μέσα σε εκατομμύρια πόρους, είναι το κύριο χαρακτηριστικό του υλικού. Οι απαιτήσεις του Κανονισμού Θερμομόνωσης, αλλά και για την έκδοση πιστοποιητικού ενεργειακής ταυτότητας του κτιρίου, καλύπτονται με ευκολία, με την τιμή του συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας να φτάνει το εκπληκτικό 0,090 kCal/mhoC.

Άλλες ιδιότητες του YTONG BLOCK είναι η δυνατότητα να φέρει μεγάλα φορτία και εξαιρετική αντίσταση απέναντι στην πυρκαγιά. Τα YTONG BLOCKS μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πυροδιαμερίσματα. Τα χερούλια που υπάρχουν στα YTONG BLOCKS επιτρέπουν στο χρήστη να τα τοποθετήσει με εργονομία, εξίσου εύκολα και γρήγορα, πάνω σε μία λεπτή στρώση κόλλας YTONG. Επιπλέον ευκολία παρέχετε με τα αρσενικά και θηλυκά αυλάκια που υπάρχουν στις πλευρές των YTONG BLOCKS. Επιπλέον, τα YTONG BLOCKS μπορούν να κοπούν πολύ εύκολα με το πριόνι χειρός.
Τα YTONG BLOCKS παράγονται από Φυσικές πρώτες ύλες – χαλαζιακή άμμος, τσιμέντο και νερό.

Τα πλεονεκτήματα του YTONG:

Τα YTONG BLOCKS είναι ιδανικά υλικά για μικρές και μεγάλες κατασκευές. Εξασφαλίζουν την διπλάσια ταχύτητα κατασκευής, μικρά πάχη σοβά, ελάχιστες απώλειες υλικού σε σχέση με τις συμβατικές τοιχοποιίες, ταχύτητα στη διάνοιξη καναλιών για τις υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις και χαμηλό βάρος (600 kg/m3 σε αντίθεση με τα τούβλα, που έχουν 1.800 kg/m3 βάρος). Έχουν άριστη συνεργασία με δομικά υλικά, όπως σίδερο και ξύλο, με αποτέλεσμα να εξασφαλίζουν την γρήγορη και με μειωμένο κόστος κατασκευή και πληρούν όλες τις διεθνείς προδιαγραφές για:

 • Άριστη Θερμομόνωση ThermalInsulationMaraggasHomes

Με συντελεστή θερμικής αγωγιμότητας λ=0,10 kcal/mh οC η τοιχοποιία YTONG (πάχους 20cm) εξασφαλίζει κορυφαία θερμομόνωση, η οποία υπερτερεί έναντι της συμβατικής τοιχοποιίας (διπλό δρομικό τούβλο με εξηλασμένη την 5cm). Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εξαιρετική θερμοχωρητικότητα κατατάσσουν το YTONG BLOCK ως το κορυφαίο θερμομονωτικό υλικό για πληρωτική ή φέρουσα τοιχοποιία. Η θερμομόνωση που παρέχουν τα YTONG είναι 13 φορές καλύτερη σε σχέση με το μπετό και 2-4 φορές καλύτερη σε σχέση με τα τούβλα, καθιστώντας την κατοικία από YTONG ζεστή το χειμώνα και δροσερή το καλοκαίρι.

 • Εξοικονόμηση ΕνέργειαςSaveEnergyMaraggasHomes

Βάσει της οδηγίας να την ενεργειακή απόδοση των κτιρίων (2002/91/EK) που εξέδωσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό ενεργειακής συμπεριφοράς για κάθε κτίριο, το οποίο θα συνοδεύει υποχρεωτικά το συμβόλαιο ή το πωλητήρια αυτού. Με το YTONG να παρέχει εξαιρετικούς δείκτες θερμομόνωσης το κόστος δαπάνης για την μόνωση μίας νέας κατοικίας μειώνεται αισθητά με τη χρήση ενός μόνο ενός υλικού και ενός συνεργείου.

 • Φυσικό Προϊόν NaturalElementMaraggasHomes   

Από την ποσότητα ενός κυβικού (1m3) πρώτων υλών παράγονται 5 m3 YTONG BLOCKS. Τα YTONG παράγονται από φυσικές πρώτες ύλες.

 • Ολοκληρωμένο Σύστημα ΔόμησηςYTONG  

Καθολική εφαρμογή από τα θεμέλια μέχρι την οροφή, σε κατοικίες, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, βιομηχανικά κτίρια κλπ.

 • Ανακυκλώσιμο Προϊόν – Φιλικό στο ΠεριβάλλονRecyclableHomeMaraggas

Σύστημα διασφάλισης περιβαλλοντικής διαχείρισης ISO 9:001 και προϊόντα με σήμανση CE. Τα YTONG BLOCKS μπορούν να ανακυκλωθούν υπό συγκεκριμένη διαδικασία.

 • Ταχύτητα Κτισίματος – Ευκολία και Ακρίβεια  HouseTimeMaraggasHomes

6,6 τεμάχια YTONG block κτίζουν 1m2 τοιχοποιίας. Οι μηδενικές αποκλίσεις στις διαστάσεις δίνουν απόλυτη ακρίβεια και επιπεδότητα στην κατασκευή. Επιπλέον, η απόδοση του συνεργείου εφαρμογής αυξάνεται κατακόρυφα όταν κτίζει με YTONG BLOCKS: ένας τεχνίτηςκαι ένας βοηθός κτίζουν 25-30 m2 /ημέρα. Η ταχύτητα αυξάνεται ακόμα περισσότερο, σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε τα Jumbo Blocks της YTONG (ύψος block: 50 cm και 1 m).

 • Υψηλή ΑντισεισμικότηταEarthquakeResistanceMaraggaHomes

Λόγω της μονολιθικής τοιχοποιίας, τα φορτία μεταφέρονται ομοιόμορφα από τον σκελετό του κτιρίου στους τοίχους, βελτιώνοντας σημαντικά τη συμπεριφορά του κτιρίου ακόμα και σε περιπτώσεις μεγάλων σεισμών.

 • Χαμηλό Βάρος αλλά με Υψηλή αντοχή θλίψηςCompressive Strength Images

Το YTONG είναι ένα συμπαγές αλλά παράλληλα πολύ ανθεκτικό υλικό, αφού ένα YTONG BLOCK μπορεί να αντέξει φορτία έως και 50Τn. Το μικρό βάρος της τοιχοποιίας από YTONG BLOCKS (600kg/m3) επιβαρύνει την οικοδομή με μικρά φορτία.

 • ΠυρασφάλειαFireResistanceMaraggasHomes  

Το YTONG αντέχει στη φωτιά έως 1200 oC. Αυτό παρέχει από μόνο του ασφάλεια και μία εύκολη λύση για την κατασκευή πυροδιαμερισμάτων. Το YTONG παρέχει υψηλή πυροπροστασία δεδομένου ότι ο δείκτης πυραντίστασης φτάνει τις 6 ώρες (F360 για πάχος 25cm).

 • Εξαιρετική ΗχομόνωσηSoundProofingMaraggasHomes

Επιλέγοντας YTONG BLOCKS ποιότητας ΡΡ4 εξασφαλίζουμε ηχομόνωση ακόμα και στις πιο απαιτητικές κατασκευές.

 • Σταθερή Ποιότητα  QualityAssuranceMaraggasHomes

Τα YTONG BLOCKS παράγονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο για περισσότερο από 70 χρόνια. Με την πάροδο των ετών η άριστη ποιότητα των YTONG έχουν κάνει την εταιρία κυρίαρχο στην παγκόσμια αγορά πορομπετόν.

Χτίζοντας με YTONG BLOCKS

1. Καθαρίζουμε την επιφάνεις έδρασης της τοιχοποίας από ξένα υλικά, διαβρέχουμε και χαράζουμε την εσωτερική τοιχοποιία.

ytong01

2. Στη συνέχεια τοποθετούμε το YTONG BLOCK χτιπώντας με τη ματσόλα και αλφαδιάζοντας ως προς το μήκος και το πλάτος του. Προχωράμε με το κτίσιμο των υπολοίπων YTONG BLOCKS.

ytong2

3. Εφαρμόζουμε τη κόλλα της YTONG για να κολήσουμε τα YTONG BLOCKS της επόμενης στρώσης.

ytong3

4. Ελέγχουμε τηε τοιχοποιία τόσο οριζόντια όσο και κάθετα. Αυτό γίνετεαι με το αλφάδι, ενώ σε περίπτωση που θέλουμε να χτυπήσουμε το YTONG θα πρέπει να χρησιμοποιούμε ελαστικό σφυρί (ματσόλα).

ytong4

5. Χρησιμοποιούμε το τριβίδι, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ομοιομορφία της κάθε στρώσης των YTONG BLOCKS. Κατόπιν καθαρίζουμε την επιφάνεια με ένα σκουπάκι προκειμένου να απομακρύνουμε τη σκόνη που υπάρχει. Αυτό είναι αρκετά σημαντικό για να γίνει σωστά η εφαρμογή της κόλλας.

ytong5

6. Ελέγχουμε την επιφάνεια που θα πατήσει το έτοιμο πρέκι της YTONG. Θα πρέπει να είναι καθαρή από σαθρά και σκόνη, προκειμένου να εξασφαλίσουμε καλύτερη πρόσφυση.

ytong6

7. Προσέχουμε ώστε η τοποθέτηση του έτοιμου πρεκιού της YTONG να γίνεται με προσοχή και ακρίβεια. Έτσι δεν θα έχουμε διαφορές στην επιπεδότητα της επιφάνειας της τοιχοποιίας.

ytong7

8. Η YTONG διαθέτει οπλισμένα YTONG PANELS οροφής. Ο χειρισμός και η συναρμολόγησή τους γίνεται με μεγάλη ευκολία.

ytong8

9. Η σωστή εγκατάσταση των YTONG PANELS παίζει σημαντικό ρόλο.

ytong8a

10. Στις περισσότερες κατασκευές τα YTONG BLOCKS κόβονται πε πριόνι.

ytong9

11. Με το εργαλείο του ηλεκτρολόγου ανοίγουμε τα ηλεκτρολογικά κανάλια εύκολα και γρήγορα.

ytong10

12. Τα ηλεκτρολογικά κουτιά τα ανοίγουμε με τη φρέζα του ηλεκτρολόγου η οποία εφαρμόζεται σε ένα ηλεκτρικό τρυπάνι.

ytong12  ytong13 
 • Πλακίδια και Μαρμαροεπενδύσεις

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες -παράθυρα).

001  002   003
 004  005  
 • Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Europa ανοιγόμενα ή συρόμενα επάλληλα, με διπλά τζαμιά και παντζούρια ή ρολά χειρός. Πόρτα εισόδου ασφαλείας με κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές LAMINATE με πόμολα και μηχανισμούς.
Εξωτερικά κουφώματα

 006 007   008
 • Εσωτερικά κουφώματα

 

009  010   
 • Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Εγκαθίστανται όλες οι απαραίτητες γραμμές:

 • τηλεφώνου
 • κεραίας τηλεοράσεως
 • air condition
 • πλυντηρίου πιάτων και ρούχων
 • θερμοσίφωνα
 • 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο και διακόπτες
 • 4 πρίζες στο σαλόνι και διακόπτες
 • 3 πρίζες στην κουζίνα και διακόπτες
 • 1πριζα στο μπάνιο και διακόπτης
011  012   
 • Υδραυλική εγκατάσταση

Μπάνιο

 • Μπανιέρα ή ντουζιέρα διαστάσεων 0.80*0.80
 • Έπιπλο νιπτήρα μήκους 0,90m
 • Λεκάνη
 • Αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα
 • Μπαταρία μείξεως
013  014   015

Κουζίνα

 • Νεροχύτης ανοξείδωτος με δυο γούρνες
 • Μπαταρία μείξεως
016   017
 
 • Ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια μας κατασκευάζονται από επενδυμένη μελαμίνη 16mm ενώ τα πορτάκια είναι κατασκευασμένα από βακελίτη. Στον εξοπλισμό της κουζίνας περιλαμβάνεται:

 • ο πάγκος κουζίνας
 • οι κορνίζες
 • η πιατοθήκη
 • τα πόμολα

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων.

018   019  
020 021  
 • Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο περιλαμβάνεται μια ντουλάπα διαστάσεων 1.50x2.70 (πλάτος επί ύψος αντίστοιχα) αποτελούμενη από πορτάκια επενδυμένης μελαμίνης, πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.α.

022  023 
 • Βαψίματα

Η επιφάνεια των YTONG BLOCKS σοβατίζεται με τον ειδικό σοβά της YTONG, ο οποίος αποτελείται από χαλαζιακή άμμο συγκεκριμένης κοκκομετρίας. Έπειτα ασταρώνουμε με ακρυλικό αστάρι (YTONG Primer), προκειμένου να ακολουθήσει το βάψιμο της τοιχοποιίας.

024  025 
 • Προβολές: 37254

Nudura I.C.F. system

Η εταιρεία “ΜΑΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ” παρακολουθώντας στενά την εξέλιξη της τεχνολογίας γύρω από το χώρο της οικοδομής και λαμβάνοντας υπόψη το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των ανθρώπων γύρω από την βιοκλιματική δόμηση σας παρουσιάζει έναν καινοτόμο τρόπο ενεργειακής δόμησης με μονωμένα καλούπια σκυροδέματος ή διεθνώς γνωστά ως I.C.F. (INSULATED CONCRETE FORMS).

Ο τρόπος και τα υλικά που είναι φτιαγμένα αυτά τα μονωτικά καλούπια υπερπροστατεύουν το σπίτι σας από δυσμενείς εξωτερικές συνθήκες (παγετό, υπερβολική ζέστη κ.λπ.) χαρίζοντας σας ένα πολύ ευχάριστο εσωτερικό περιβάλλον, χωρίς να πρέπει να καταβάλλεται τις υπερβολικές εκείνες ποσότητες θερμικής ενέργειας, που χρειάζεται μια συμβατική κατοικία για να σας εξασφαλίσει την επιθυμητή θερμοκρασία.

Σκεφτείτε μια κατοικία που για τη θέρμανσή της χρειάζεται το πολύ 4 ώρες λειτουργίας καλοριφέρ (max 2 ώρες την ημέρα και max 2 ώρες το βράδυ) για να σας επιφέρει θερμική άνεση όλο το 24ωρο. Ενώ το καλοκαιράκι το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κλείνεται τα παντζούρια (ή τα ρολά) και τα παράθυρα του σπιτιού σας κατά τη διάρκεια της ημέρας (για να μην εισχωρεί η ηλιακή ακτινοβολία από τα τζάμια στο εσωτερικό του σπιτιού και αποθηκεύεται μέσα σε αυτό) και να τα ανοίγεται πάλι το βραδάκι όπου θα έχει πέσει η θερμοκρασία και τα ρεύματα αέρα που θα δημιουργούνται θα δροσίζουν το χώρο του σπιτιού.

 

Σύγχρονες Προκατασκευασμένες Ενεργειακές Κατοικίες με NUDURA I.C.F. system

Το Nudura I.C.F. system αποτελεί μια επανάσταση στη βιομηχανία προϊόντων με σκοπό να καταστήσει την οικοδομή ευκολότερη και πολύ γρηγορότερη. Με τους πολλούς διαφορετικούς τύπους και μεγέθη η τεχνολογία Νudura είναι μία από τις αποδοτικότερες μεθόδους γύρω από την οικοδομή ενώ από τη φύση τους οι φόρμες Nudura είναι πλήρως ανακυκλώσιμες και φιλικές με το περιβάλλον. Ο τρόπος που οι φόρμες Nudura έχουν κατασκευαστεί συντελούν στη κατασκευή ενός κτηρίου με:
 • Προκατασκευασμές ΟικίεςΠροκατασκευασμές Οικίες50-70% περισσότερη ενεργειακή απόδοση
 • 100% αεροστεγανότητα
 • 100% ανθεκτικότητα στην υγρασία

Οι συγκεκριμένες μονωμένες φόρμες Nudura είναι όχι μόνο φιλικές προς το περιβάλλον αλλά έχουν και την ανώτερη δομική δύναμη. Οι δομικές μονάδες ICF σε συνδυασμό με το οπλισμένο σκυρόδεμα που χυτεύεται ανάμεσα τους παρέχουν στο κτήριο τη μέγιστη μηχανική αντοχή σε σεισμούς, τυφώνες και λοιπές φυσικές καταπονήσεις.

Επιπλέον, οι δομικοί τοίχοι Nudura I.C.F.σας παρέχουν μεγαλύτερη ηχομόνωση από τους συμβατικούς τύπους τοιχοποιίας λόγω της συμπαγής μορφής που έχουν.

Προκατασκευασμές Οικίες Προκατασκευασμές Οικίες Προκατασκευασμές Οικίες
Τέλος σε ενδεχόμενο πυρκαγιάς οι δομικοί τοίχοι Nudura, προσφέρουν στην οικογένειά σας και στο εσωτερικό του σπιτιού τη μέγιστη προστασία (τα μονωτικά Nudura είναι μη αναφλέξιμα, αυτοσβηνόμενα υλικά και αντέχουν σε πυρκαγιά μέχρι και 4 ώρες), ενώ τα αέρια που θα βγαίνουν από τη καύση των υλικών σε καμία περίπτωση δεν θα περιέχουν τοξικές ουσίες αφού όπως προαναφέραμε πρόκειται για μια φιλική προς το περιβάλλον τοιχοποιία.

Χτίζοντας με τις μονωμένες φόρμες της Nudura I.C.F. η εταιρεία μας σας εγγυάται μια υγιή εσωτερική ατμοσφαιρική ποιότητα, ενώ να είστε σίγουροι ότι θα έχετε ένα σπίτι ασφαλές και άνετο χωρίς να καταβάλλεται τα υψηλά εκείνα κόστη που χρειάζονται στη συμβατική κατασκευή.

Η τοιχοποιία NUDURA είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ μορφή τοιχοποιίας με τις περισσότερες πιστοποιήσεις από διεθνής περιβαντολλογικούς και κατασκευαστικούς οργανισμούς!!!

Προκατασκευασμές Οικίες

 

Προκατασκευασμές Οικίες

 

 

 

Χτίζοντας με NUDURA I.C.F. system

Βάση

Η θεμελίωση μιας κατασκευής τύπου Nudura, δεν διαφέρει σε τίποτα από τη θεμελίωση μιας συμβατικής κατοικίας. Απαιτείται μια βάση από οπλισμένο σκυρόδεμα, σύμφωνα με τα σχέδια της κατοικίας που έχουμε επιλέξει και σύμφωνα με τη στατική μελέτη που θα βγάλει ο πολιτικός μηχανικός.

prokat prokat prokat
  prokat  

Τοιχοποιία

Αφού έχουμε αφήσει τις αναμονές χάλυβα να εξέχουν από τη βάση περιμετρικά της βάσης μας αρχίζουμε να

  1. τοποθετούμε τα καλούπια NUDURA το ένα πάνω στο άλλο φροντίζοντας κάθε φορά, να
  2. περνάμε τον απαιτούμενο εγκάρσιο και κατακόρυφο οπλισμό. Οι τοίχοι Nudura μπορούν να φτάσουν σε ύψος ορόφου μέχρι και 3 m ενώ το πάχος τους ποικίλει ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν (10cm, 16cm, 20cm, 25cm, 30cm). Αφού τοποθετήσουμε τα καλούπια Nudura στο επιθυμητό ύψος και με τον απαιτούμενο οπλισμό σειρά έχει η...

Αφού τοποθετήσουμε τα καλούπια Nudura στο επιθυμητό ύψος και με τον απαιτούμενο οπλισμό σειρά έχει η

 

 1. Σκυροδέτηση της τοιχοποιίας μας.

prokat prokat προκάτ
Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα προκατ
Προκατασκευασμένα προκάτ προκατ
prokat prokat prokat

 

Ένας συμπαγής τοίχος NUDURA επενδύεται εσωτερικά και εξωτερικά με τους εξής τρόπους:

 • Εξωτερικά, ντύνεται όλο το τοιχίο με υαλόπλεγμα και σοβατίζεται όλο με ακρυλικό σοβά (απλό ή έγχρωμο)
 • Εσωτερικά, η επένδυση γίνεται με γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται στο χρώμα της επιλογής σας.

 

Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα

Συντελεστής Θερμοπερατότητας τοιχίου NUDURA Κ = 0.23 kcal/m2 h οc

Εσωτερικοί τοίχοι (χωρίσματα δωματίων).

prokatΞύλινος σκελετός αποτελούμενος από καδρόνια διατομής 5*10 cm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Kαι από τις δυο πλευρές ο σκελετός επενδύεται με ξυλόπλακες O.S.B. ηχομονώνοντας τα δωμάτια μεταξύ τους, ενώ πάνω σε αυτές βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται με το χρώμα της επιλογής σας. Επιπλέον ηχομόνωση προσφέρεται και από τον πετροβάμβακα (ειδικού βάρους 50 kg/m3) που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα καδρόνια.

Πάχος τοιχίου 15.5cm!

Συντελεστής Θερμποπερατότητας

"Ο συντελεστής αυτός χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη ροή της θερμότητας εν μέσο ενός υλικού ή ενός δομικού στοιχείου (τοίχου, παραθύρου κ.λπ.). Για τα υλικά ο συντελεστής θερμοπερατότητας (που ονομάζεται αλλιώς και U-value) ορίζεται ως η ποσότητα της θερμότητας που περνά κάθε ώρα μέσα από 1m2 στοιχείου κατασκευής με πάχος d (m), όταν η διαφορά του ακινήτου αέρα που εφάπτεται στις δύο επιφάνειες του στοιχείου διατηρείται σταθερή και ίση προς 1 oC. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας (Thermal Transmittance) μετράται σε kcal/m2 h οc. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή του συντελεστή αυτού, τόσο πιο ισχυρά μονωτικό είναι ένα δομικό υλικό ή δομικό στοιχείο."

Ο συντελεστής θερμποπερατότητας στα προκατασκευασμένα σπίτια από ξύλινα σκελετά είναι πολύ χαμηλός σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (από τούβλα και μπετό) που ο συντελεστής θερμοπερατότητας τους φτάνει τα 0,50 kcal/m2 h οC. Για αυτό το λόγο τα προκατασκευασμένα θεωρούνται ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ και στη θερμομόνωση τους.

 

Οροφή

Η κατασκευή της οροφής γίνεται με το σύνηθες τρόπο (όπως δηλαδή και στις συμβατικές κατοικίες), από οπλισμένο σκυρόδεμα. Ακόμη υπάρχει η δυνατότητα αντί για οροφή-πλάκα να επιλέξετε τη κατασκευή κεραμοσκεπής είτε με εμφανή τα ξύλα της, είτε με μη εμφανή και οροφή από γυψοσανίδα (ψευδοροφή) ή ακόμα τη κατασκευή σκεπής πάλι από οπλισμένο σκυρόδεμα.

16_sm Προκατασκευασμένα
Προκατασκευασμένα Προκατασκευασμένα
Εμφανή τα ξύλα
Ψευδοροφή

 

Πλακίδια και Μαρμαροεπενδύσεις

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες -παράθυρα).

προκατ προκατ προκατ
προκατ προκατ  

 

Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Europa ανοιγόμενα ή συρόμενα επάλληλα, με διπλά τζαμιά και παντζούρια ή ρολά χειρός. Πόρτα εισόδου ασφαλείας με κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές LAMINATE με πόμολα και μηχανισμούς.

Εξωτερικά κουφώματα
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Εσωτερικά κουφώματα
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας  

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή στη μόνωση NUDURA, με σωληνώσεις σε όλο το σπίτι και πίνακα μονοφασικό. Εγκαθίστανται όλες οι απαραίτητες γραμμές:

 • images/stories/kataskeves/nudura/39_lg.jpgτηλεφώνου
 • κεραίας τηλεοράσεως
 • air condition
 • πλυντηρίου πιάτων και ρούχων
 • θερμοσίφωνα
 • 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο και διακόπτες
 • 4 πρίζες στο σαλόνι και διακόπτες
 • 3 πρίζες στην κουζίνα και διακόπτες
 • 1πριζα στο μπάνιο και διακόπτης
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

 

Υδραυλική εγκατάσταση

Μπάνιο
 • Μπανιέρα ή ντουζιέρα διαστάσεων 0.80*0.80
 • Έπιπλο νιπτήρα μήκους 0,90m
 • Λεκάνη
 • Αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα
 • Μπαταρία μείξεως
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Κουζίνα
 • Νεροχύτης ανοξείδωτος με δυο γούρνες
 • Μπαταρία μείξεως
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

 

Ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια μας κατασκευάζονται από επενδυμένη μελαμίνη 16mm ενώ τα πορτάκια είναι κατασκευασμένα από βακελίτη. Στον εξοπλισμό της κουζίνας περιλαμβάνεται:

 • ο πάγκος κουζίνας
 • οι κορνίζες
 • η πιατοθήκη
 • τα πόμολα

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο περιλαμβάνεται μια ντουλάπα διαστάσεων 1.50x2.70 (πλάτος επί ύψος αντίστοιχα) αποτελούμενη από πορτάκια επενδυμένης μελαμίνης, πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.α.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας

Βαψίματα

Εσωτερικά οι επιφάνειες της γυψοσανίδας, αφού τοποθετήσουμε την ειδική ταινία κάλυψης των μεταξύ τους αρμών, σπατουλάρονται, έπειτα περνιούνται αστάρι και κατόπιν βάφονται 2 χέρια με πλαστικό χρώμα.

Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας Προκατασκευασμένα Σπίτια Μάραγγας Ζαχαρίας
 • Προβολές: 91663
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ