elen

Προκατασκευασμένο με ξύλινα σκελετα

Η εταιρεία “ΜΑΡΑΓΓΑΣ ΠΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΣΠΙΤΙΑ” εδώ και χρόνια ειδικεύεται στη κατασκευή προκατασκευασμένων κτιρίων με ξύλινα σκελετά, έχοντας σαν κύριο μέλημά της την εξέλιξη αυτού του κλάδου της οικοδομής, τη διαφήμησή του μέσα από τα έργα της και κατά συνέπεια την ευχαρίστηση των πελατών της.

Όλα αυτά τα χρόνια η εταιρεία παρακολουθεί στενά ό,τι νέο υλικό κυκλοφορεί στην αγορά της οικοδομής όσον αφορά τη προκατασκευή και τη ξηρά δόμηση, προσδίδοντας στις κατοικίες της :

 • Μέγιστη αντισεισμικότητα
 • Υψηλή ενεργειακή απόδοση
 • Υψηλούς δείκτες θερμοηχομόνωσης
 • Μέγιστη αισθητική εσωτερικού και εξωτερικού χώρου
 • Ταχύτητα αποπεράτωσης
 • Χαμηλό κόστος σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (έως και 30% πιο οικονομικά).

Τέλος, η πολυετή εμπειρία που έχει η εταιρεία μας στο χώρο, μας κάνει πλέον σίγουρους εξ΄αρχής για τα τελικά αποτελέσματα εξασφαλίζοντας σας με πολυετή (άνω των 10 χρόνων) εγγύηση.

Εξωτερικές Τοιχοποιίες Προκατασκευασμένης Κατοικίας με Ξύλινο Σκελετό

Προκατασκευασμένο με Σύστημα Θερμοπρόσοψης

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από καδρόνια διατομής 5 / 12 cm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση.
Ο σκελετός επενδύεται εξωτερικά με ξυλόπλακες O.S.B. και μόνωση γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης (EPS100) 5cm η οποία στέκεται πάνω στο O.S.B. με ειδικά μπουλόνια ενώ κολλιέται πάνω σε αυτό και με ειδική ρητινούχα κόλα. Πάνω από την μόνωση περνιέται ειδικό υαλόπλεγμα, το οποίο μαζί με την ινοπλισμένη ρητινούχα κόλα που χρησιμοποιείται για να σταθεί, δημιουργούν το ιδανικό υπόστρωμα για το σοβά που θα ακολουθήσει.
Το κενό που δημιουργούν τα καδρόνια μεταξύ τους γεμίζει με ορυκτοβάμβακα πάχους 9cm.
Εσωτερικά ο σκελετός επενδύεται πάλι με ξυλόπλακες O.S.B. . Πάνω στο O.S.B. βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται στο χρώμα επιλογής σας.
Πάχος τοιχίου 21 cm - Συντελεστής Θερμοπερατότητας* Κ= 0.29 kcal/m2 h οc

ksylina skel lg 03
ksylina skel lg 12

Eσωτερικές Tοιχοποιίες Προκατασκευασμένης Κατοικίας με Ξύλινο Σκελετό

Εσωτερικός Σκελετός Περιγραφή

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από καδρόνια διατομής 5 / 10 cm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Kαι από τις δυο πλευρές ο σκελετός επενδύεται με ξυλόπλακες O.S.B. ηχομονώνοντας τα δωμάτια μεταξύ τους, ενώ πάνω σε αυτές βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται με το χρώμα της επιλογής σας. Επιπλέον ηχομόνωση προσφέρεται και από τον ορυκτοβάμβακα, πάχους 9cm που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα καδρόνια. Πάχος τοιχίου 15 cm!

ksylina skel lg 04
ksylina skel lg 14

Προκατασκευασμένο Τοιχίο με HERAKLITH και Σοβά

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από καδρόνια διατομής 5*10 cm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Και από τις δύο πλευρές ο σκελετός επενδύεται θερμοηχομονωτικά με πλάκες HERAKLITH. Σε αυτές περνιέται πλέγμα σοβά και κατόπιν σοβατίζονται τρία χέρια (ψιλό, χοντρό και μαρμαροσοβάς). Το ενδιάμεσο κενό μεταξύ των καδρονιών γεμίζει με πετροβάμβακα (ειδικού βάρους 50 kg/m3) ενισχύοντας την ηχομόνωση του τοιχίου. Πάχος τοιχίου 20 cm!

ksylina skel lg 05
ksylina skel lg 15

Στέγη Προκατασκευασμένης κατοικίας με Κλασικό Κεραμίδι

Η στέγη αποτελείται από ξύλινα δοκάρια, πλανισμένα και περασμένα με έγχρωμο ή διαφανές συντηρητικό. Η επένδυση τους γίνεται με ραμποτέ ελάτης ή πεύκου, ενώ στη περίπτωση ίσιου ταβανιού η επένδυση γίνεται με ξύλινη θωράκιση O.S.B. Έπειτα μονώνουμε με ασφαλτική μεμβράνη, καδρονιάροντας ταυτόχρονα κατά μήκος των δοκαριών. Σειρά λαμβάνει η τοποθέτηση της θερμομόνωσης απο εξηλασμένη πολυστερίνη (DOW). Έπειτα τοποθετούμε αντιηλιακή μεμβράνη ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο τη θερμομόνωση του σπιτιού (ειδικά τους θερινούς μήνες). Τέλος, πραγματοποιείται το τελευταίο καδρονιάρισμα όπου θα τοποθετηθούν καρφωτά τα κεραμίδια. Η στέγη θα προεξέχει της τοιχοποιίας 30 cm, ενώ περιμετρικά θα “τρέχει” μια ξύλινη κορνίζα (κούτελο), που θα καλύπτει το κενό ανάμεσα σε δοκάρι και κεραμίδι.

ksylina skel lg 06

Στέγη Προκατασκευασμένης κατοικίας με Ασφαλτοκεραμιδο

Η στέγη αποτελείται από δοκάρια σύνθετης ξυλείας, πλανισμένα και περασμένα με έγχρωμο ή διαφανές συντηρητικό. Η τοποθέτηση τους γίνεται κάθε 70 cm, ενώ από πάνω επενδύονται με ραμποτέ ή σκουρέτο. Έπειτα μονώνουμε με ασφαλτική μεμβράνη, καδρονιάροντας ταυτόχρονα κατά μήκος των δοκαριών. Σειρά λαμβάνει η τοποθέτηση της θερμομόνωσης (STYROFOAM) καθώς και μια δεύτερη στρώση O.S.B. που μπαίνει πάνω από τη θερμομόνωση καρφωμένη στο προηγούμενο καδρονιάρισμα. Τέλος, τοποθετούνται τα ασφαλτικά κεραμίδια πάνω στο O.S.B. καρφωμένα και κολλημένα με ειδική πισόκολα. Η στέγη θα προεξέχει της τοιχοποιίας 30 cm ενώ περιμετρικά θα “τρέχει” μια ξύλινη κορνίζα (κούτελο) που θα καλύπτει το κενό ανάμεσα σε δοκάρι και ασφαλτικό κεραμίδι.

ksylina skel lg 07
ksylina skel lg 16
ksylina skel lg 17

Συντελεστής Θερμοπερατότητας Κ

Ο συντελεστής αυτός χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει τη ροή της θερμότητας εν μέσο ενός υλικού ή ενός δομικού στοιχείου (τοίχου, παραθύρου κ.λπ.). Για τα υλικά ο συντελεστής θερμοπερατότητας (που ονομάζεται αλλιώς και U-value) ορίζεται ως η ποσότητα της θερμότητας που περνά κάθε ώρα μέσα από 1m2 στοιχείου κατασκευής με πάχος d (m), όταν η διαφορά του ακινήτου αέρα που εφάπτεται στις δύο επιφάνειες του στοιχείου διατηρείται σταθερή και ίση προς 1 oC. Ο συντελεστής θερμοπερατότητας (Thermal Transmittance) μετράται σε kcal/m2 h οc. Όσο χαμηλότερη είναι αυτή η τιμή του συντελεστή αυτού, τόσο πιο ισχυρά μονωτικό είναι ένα δομικό υλικό ή δομικό στοιχείο.

Ο συντελεστής θερμποπερατότητας στα προκατασκευασμένα σπίτια από ξύλινα σκελετά θεωρείται πολύ χαμηλός σε σύγκριση με τις συμβατικές κατοικίες (από τούβλα και μπετό) που ο συντελεστής θερμοπερατότητας τους φτάνει τα 0,50 kcal/m2 h οC. Για αυτό το λόγο τα προκατασκευασμένα θεωρούνται ΑΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΑ στη θερμομόνωση τους.

01 lg
02 lg
03 lg
04 lg
06 lg
07 lg
08 lg
10 lg
11 lg
12 lg
13 lg
15 lg

Παρατήρηση

Οι διατομές των δοκών σε στέγη και φέρουσα τοιχοποιία αυξάνονται ανάλογα με τα φορτία της κατασκευής και τη στατική μελέτη που θα βγει από τον πολιτικό μηχανικό. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά της θερμομόνωσης, καθώς αυτή μπορεί να ενισχυθεί με μεγαλύτερα πάχη θερμομονωτικών υλικών αν η περιοχή που θα τοποθετηθεί η προκατασκευασμένη κατοικία πλήττεται από δυσμενής καιρικές συνθήκες (μεγάλα υψόμετρα, χιόνια, αέρας κλπ.)

Πλακίδια και Μαρμαροεπενδύσεις

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες -παράθυρα).

34 lg
35 lg
36 lg
37 lg
38 lg

Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου της εταιρείας Europa ανοιγόμενα ή συρόμενα επάλληλα, με διπλά τζαμιά και παντζούρια ή ρολά χειρός. Πόρτα εισόδου ασφαλείας με κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές LAMINATE με πόμολα και μηχανισμούς. Εξωτερικά κουφώματα Εσωτερικά κουφώματα

39 lg
40 lg
41 lg
42 lg
43 lg

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή στον ξύλινο σκελετο, με σωληνώσεις σε όλο το σπίτι και πίνακα μονοφασικό. Εγκαθίστανται όλες οι απαραίτητες γραμμές:

 • τηλεφώνου
 • κεραίας τηλεοράσεως
 • air condition
 • πλυντηρίου πιάτων και ρούχων
 • θερμοσίφωνα
 • 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο και διακόπτες
 • 4 πρίζες στο σαλόνι και διακόπτες
 • 3 πρίζες στην κουζίνα και διακόπτες
 • 1πριζα στο μπάνιο και διακόπτης

45 lg
46 lg

 

Υδραυλική εγκατάσταση

Μπανιο
 • Μπανιέρα ή ντουζιέρα διαστάσεων 0.80*0.80
 • Έπιπλο νιπτήρα μήκους 0,90m
 • Λεκάνη
 • Αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα
 • Μπαταρία μείξεως

47 lg
48 lg
49 lg

Κουζινα
 • Νεροχύτης ανοξείδωτος με δυο γούρνες
 • Μπαταρία μείξεως

52 lg
53 lg

Ντουλάπια κουζίνας

Τα ντουλάπια μας κατασκευάζονται από επενδυμένη μελαμίνη 16mm ενώ τα πορτάκια είναι κατασκευασμένα από βακελίτη. Στον εξοπλισμό της κουζίνας περιλαμβάνεται:

 • ο πάγκος κουζίνας
 • οι κορνίζες
 • η πιατοθήκη
 • τα πόμολα

Έχετε τη δυνατότητα επιλογής χρώματος μέσα από μια μεγάλη γκάμα δειγμάτων.

54 lg
55 lg
56 lg
57 lg

Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο περιλαμβάνεται μια ντουλάπα διαστάσεων 1.50*2.70 (πλάτος επί ύψος αντίστοιχα) αποτελούμενη από πορτάκια επενδυμένης μελαμίνης, πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.α.

58 lg
59 lg

Βαψίματα

Εσωτερικά οι επιφάνειες της γυψοσανίδας, αφού τοποθετήσουμε την ειδική ταινία κάλυψης των μεταξύ τους αρμών, σπατουλάρονται, έπειτα περνιούνται αστάρι και κατόπιν βάφονται 2 χέρια με πλαστικό χρώμα.

60 lg
61 lg

 • Προβολές: 107577
e-genius.gr ...intelligent web software
Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.
Περισσότερα Συμφωνώ Διαφωνώ