fbpx
Skip to main content

Υλικά Κατασκευής

Αφορά την κατασκευή προκατασκευασμένης οικίας

Περιγραφή υλικών

Τοιχοποιία

Εσωτερική τοιχοποιία

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από εμβαπτισμένα καδρόνια διατομής 47 / 90,5mm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση. Kαι από τις δυο πλευρές ο σκελετός επενδύεται με ξυλόπλακες O.S.B. 3 12mm ενώ πάνω σε αυτές βιδώνεται γυψοσανίδα 12,5 mm η οποία σπατουλάρεται και βάφεται με το χρώμα της επιλογής σας. Επιπλέον, ηχομόνωση προσφέρεται από τον ορυκτοβάμβακα, πάχους 90 mm που γεμίζει το κενό ανάμεσα στα καδρόνια της τοιχοποιίας.

Πάχος τοιχίου 15 cm

Εξωτερική τοιχοποιία

Ξύλινος σκελετός αποτελούμενος από εμβαπτισμένα καδρόνια διατομής 47 / 150 mm, τα οποία ορθώνονται παράλληλα πάνω σε στρωτήρες πακτωμένους στη βάση.

Ο σκελετός εξωτερικά ‘ντύνεται’ με ειδική αναπνέουσα μεμβράνη που αποσπά την υγρασία ενώ επιπλέον θωρακίζεται με ανθυγρές πλάκες O.S.B.3 πάχους 12mm. Στη συνέχεια πάνω στο OSB τοποθετείται η εξωτερική θερμοπόσωψη γραφιτούχας διογκωμένης πολυστερίνης (EPS100) πάχους 80mm η οποία στέκεται πάνω στο O.S.B.3 με ειδικά μπουλόνια ενώ κολλιέται πάνω σε αυτό και με ειδική ρητινούχα κόλα.

Πάνω από τις πλάκες πολυστερίνης περνιούνται ειδικό υαλόπλεγμα σε όλη την επιφάνεια της τοιχοποίίας και γωνιόκρανα ρηγματώσεων στις γωνίες. Σειρά έχουν οι επιστρώσεις οι οποίες αποτελούνται απο 2 ‘χέρια’ τσιμεντοειδούς κόλας οι οποίες αφότου στεγνώσουν περνιέται χαλαζιακό αστάρι και τέλος, επάλειψη έτοιμου ακρυλικού σοβά, ο οποίος έρχεται έγρωμος στο χρώμα της επιλογής σας.
Το κενό που δημιουργούν τα καδρόνια της τοικοποιίας γεμίζει με πλάκες ορυκτοβάμβακα πάχους 150mm.
Εσωτερικά ο σκελετός επενδύεται πάλι με ξυλόπλακες O.S.B.3 . Πάνω στο O.S.B.3 βιδώνεται η γυψοσανίδα η οποία σπατουλάρεται και βάφεται στο χρώμα επιλογής σας.

Πάχος τοιχίου 27 cm - Συντελεστής Θερμοπερατότητας* U = 0.13 W/m2k < 0.35 (όριο για Δ ζώνη)

Στέγη

Ξύλινα δοκάρια διαστάσεων 8/16 εκ. από σύνθετη ξυλεία ελάτης, πλανισμένα και περασμένα με έγχρωμο συντηρητικό τοποθετούμενα σε μεταξύ τους απόσταση ανά 60-70 cm περίπου. Επένδυση στέγης με ραμποτέ Σουηδικής πεύκης πάχους 15 mm και πλάτος 140 mm για της εμφανή στέγες ή απλάνιστα δοκάρια ελατής 75/150mm με πέτσωμα από σκουρέτο για της μη εμφανή.

Κάλυψη στέγης με μόνωση εξηλασμένης πολυστερίνης DOW Energy πάχους 70mm. Καδρονιάρισμα κατά μήκος των δοκαριών με πήχες 60/25mm (νεροδιόχτες), υδατοαποθητική μεμβράνη Reflex, θερμοανακλαστικη μόνωση με επίστρωση αλουμίνιου της Reflectix. Έπειτα ακολουθεί καδρονιάρισμα για το κεραμίδι με καδρόνια 50/50mm. Περιμετρικά της σκεπής ‘τρέχει’ ξύλινη κορνίζα (κούτελο). Τέλος, τοποθετείται καρωτά κεραμίδι ρωμαϊκού ή σουηδικού τύπου.

 • Σε περίπτωση μη εμφανούς στέγης δημιουργείται εσωτερικό σκάρωμα με μεταλλικά κανάλια οροφής και έπειτα ταβανώνεται με απλή γυψοσανίδα 12,5mm ή ανθυγρή εάν πρόκειται για λουτρά και εξώστες.

 • Δεν περιλαμβάνονται υδρορροές και κατεβάσματα σωληνώσεων της στέγης.

 • Η στέγη προεξέχει της τοιχοποιίας του κτηρίου κατά 30cm.

Δάπεδα

Τσιμεντοκονίες στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους,που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες. Τοποθέτηση πλακιδίων της σειράς που συνεργαζόμαστε και στοκάρισμα των αρμών αυτών. Το ίδιο ισχύει και για τα πλακάκια λουτρών και κουζίνας. Μαρμαροποδιές σε όλα τα εξωτερικά ανοίγματα του σπιτιού (πόρτες-παράθυρα).

Κουφώματα

Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου λευκά ανοιγόμενα - συρόμενα επάλληλα με διπλά τζαμιά λάστιχα στεγανότητας και πόμολα. Πόρτα εισόδου πάνελ κλείδωμα τριών σημείων. Πόρτες εσωτερικές πρεσαριστές M.D.F με πόμολα και μηχανισμούς.

Ηλεκτρική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή με σωληνώσεις σε όλο το σπίτι,με πίνακα μονοφασικό, πρίζες, διακόπτες, μια γραμμή τηλεφώνου, κεραίας, air condition, πλυντηρίου πιάτων και ρούχων, θερμοσίφωνα, 2 πρίζες σε κάθε δωμάτιο + διακόπτη, 4 πρίζες στο σαλόνι + διακόπτες, 3 πρίζες στην κουζίνα και 1πριζα στο μπάνιο + διακόπτη.

Υδραυλική Εγκατάσταση

Τοποθετείται χωνευτή για ζεστό και κρύο νερό, από χαλκοσωλήνα επενδεδυμένο,με διακόπτες και εξαρτήματα εγχώριας προέλευσης. Γραμμή θερμοσίφωνα και διακόπτες σε κάθε τμήμα της υδραυλικής εγκατάστασης. Οι εγκαταστάσεις ύδρευσης και αποχετεύσεις παραδίδονται μέχρι το εξωτερικό μέρος του οικήματος.

Είδη Υγιεινής

Μπανιερά η ντουζιέρα διαστάσεων 0,80\0,80, νιπτήρας έπιπλο 0,90μ, λεκάνη,καζανάκι, αξεσουάρ μπάνιου μεταλλικά-κρυστάλλινα μπαταρίες μείξεως απλές ιταλικές, νεροχύτης ανοξείδωτος δυο γούρνες.

Ντουλάπια Κουζίνας

(αναλογία 1τρ.μ ανά10 τετραγωνικά σπιτιού)

Κουτιά από μελαμίνη λευκή 16mm.Πορτακια βακελίτη, (χρώμα επιλογή δική σας από τα δειγματολόγια μας). Περιλαμβάνονται πάγκος κουζίνας, κορνίζες, πιατοθήκη, πόμολα.

Ντουλάπες Δωματίων

Σε κάθε δωμάτιο ντουλάπα διαστάσεων 1,50/2,70 από μελαμινούχα επενδεδυμένα πορτάκια πόμολα, ράφια, συρτάρια κ.λ.π.

Χρώματα

Όλα τα εμφανή ξύλινα σημεία του οικήματος βάφονται πριν την τοποθέτηση τους, με συντηρητικό μυκητοκτόνο φάρμακο και στο τέλος 2 χεριά βερνίκι. Εσωτερικά οι επιφάνειες της γυψοσανίδας σπατουλάρονται, αφού προηγούμενος έχουν μπεί οι γάζες αρμών περνιούνται αστάρι και κατόπιν βάφονται 2 χέρια χρώμα πλαστικό λευκό.

Οι εσωτερικές πόρτες και κάσες περνιούνται βελατούρα, κατόπιν τρίβονται και βάφονται 2 χεριά ριπολίνη λευκή.

Υποχρεώσεις Ιδιοκτήτη

 • Έκδοση Οικοδομικής Άδειας

 • Κατασκευή Βάσεως από Μπετόν

 • Ι.Κ.Α. Κατασκευαστικών Φάσεων (μπετά, σοβατίσματα, δάπεδα, βαψίματα, περιβάλλον χώρος)

 • Φ.Π.Α. Τιμολογίο Μπετόν

 • Φ.Π.Α. Τιμολογίου Οικίας

 • Φ.Π.Α. Πιστοποιητικών Ηλεκτρολόγου - Υδραυλικού

 • Συνδέσεις ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ και Αποχέτευση με τα Δίκτυα

Έξτρα Εργασίες

 • Πέργκολες Διακοσμητικές

 • Πατάρια Εσωτερικών Χώρων

 • Μάρμαρα Εξωτερικών Χώρων

 • Κάγκελα

 • Σκάλα Εσωτερικού Χώρου

 • Διάφορες Ηλεκτρολογικές και Υδραυλικές Εργασίες πέρα των αναγραφόμενων στα έντυπα

 • Καλώδιο και Σύνδεση Παροχής Ρεύματος

 • Σοβατίσματα πέρα του Προκάτ Οικήματος

 • "Γεμίσματα" Δαπέδων άνω των 7cm (εφόσον η βάση δεν έχει γίνει με ευθύνη του κατασκευαστή)

 • Θέρμανση

 • Τζάκι

 • Προεξέχουσα Στέγη άνω των 30cm

Τα cookies μας διευκολύνουν να σας παρέχουμε τις υπηρεσίες μας. Με τη χρήση των υπηρεσιών μας επιτρέπετε να χρησιμοποιούμε cookies.